Bländande, Bottega!

bottega-veneta-halsband

Till våren har Bottega Veneta blandat silver med guld och skapat ett minst sagt hänförande halsband.

Anna Wintour, chefredaktör för amerikanska Vogue och en av modevärldens mäktigaste kvinnor, är en extrem vanemänniska vad gäller sitt eget utseende. Hon har alltid samma frisyr (bob med lugg), alltid samma slags solglasögon från Chanel, alltid samma slags skor från Manolo Blahnik och alltid samma slags statementhalsband från Bottega Veneta. Och om det är något som filmen om Anna Wintour – det vill säga Djävulen bär Prada – lärt en, så är det att Annas klädval är allt annat än slumpmässiga. Självklart väljer hon då sina halsband ur Bottega Venetas sortiment, vilka tillverkas i den lilla staden Vicenza i Italien – känd för sina smycken och sin hantverkstradition sedan 700 år tillbaka.

Kollektionen började med smycken i handvävd sterling silver, men nu har alltså Bottega Veneta alltså blandat silver med guld i produkter där en hantverkares hand syns tydligt.

 

Halsband av guld och silver mot skärgårdsklippor i varm vårsol, Bottega Veneta, 22 390 kr 

Foto: Philip Karlberg

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com