En dröm för ansiktet

maria-åkerberg-face-dreamDet är inte lätt att vara ansikte i januari. Hudvårdsmärket Maria Åkerberg har fått gott om välförtjänt uppskattning för sina produkter med mer effekt än lull-lull. Det gäller inte minst ansiktskrämen Face Dream.

Det räcker med en snabb titt på innehållsförteckningen för att förstå att de kan stå för namnvalet. Här finns bland annat en av hudvårdvärldens dyraste råvaror: kallpressad, ekologisk lavendelolja, som odlas i liten skala men med stor efterfrågan. Lavendelns många positiva egenskaper på människan  är vida kända, lugnand både för sinnet och för personer vars hud lätt blossar upp och är reaktiv.

– Därför är just Face Dream väldigt omtyckt bland personer vars hud kräver mycket fukt och lugnande egenskaper, säger Iván Valencia, expert på Maria Åkerberg.

Bland övriga ingredienser återfinns avokado, sheasmör, jojoba- och pepparmyntsolja.

– När vi använder oss av den kompositionen av olika fettsyror penetrerar det hudens alla lager och återfuktar på alla nivåer. Fördelen med detta är att den dämpar rödflammig hud samtidigt som den stärker hudens motståndskraft.

Och krämen klarar även tufft vinterväder, bland annat tack vare skyddande extrakt från ringblomma. 100% ekologisk och svensktillverkad till rimligt pris: 250 kronor för 50 ml.

relaterat

Läs om tvålen som du kan använda på 18 olika sätt(!) och våra andra skönhetsartiklar här.

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com