Experterna: Mest rosé för pengarna

Nylanserade Castel Roubine Rosé från Provence har utsetts till guldmedaljör i den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge 2015. Castel Roubine Rosé är därmed “Årets mest prisvärda rosé på flaska 80 kr uppåt” och “Årets mest prisvärda rosévin alla kategorier”.
Vinordic Wine Challenge är en EU-certifierad tävling som anordnas av Vinordic i samarbete med tidningen Allt om Vin. Provningen sker blint av flera av Sveriges ledande vinjournalister och målet är att finna Sveriges mest prisvärda viner.
– Castel Roubine förtjänar det här många gånger om och vi är otroligt glada för denna utmärkelse, berättar produktchef Josefin Andreasson.
Juryn för Vinordic Wine Challenge 2015 bestod av:

Castel Roubine Rosé är en elegant och trendig Provencerosé som lanserades under våren 2015 i Systembolagets beställningssortiment. Vinet har en torr, fruktig och mycket frisk smak med inslag av röda vinbär och jordgubbar. Castel Roubine passar ljuvligt som aperitif men även till vårens lättare sallader och ljusa kötträtter.
Pris: 99 kr
Varunummer: 72960
Sortiment: Beställningssortimentet
Ursprung: Provence, Frankrike
Druvsorter: grenache, syrah, cinsault
Lagring: Rostfria ståltankar
Volym: Flaska 750 ml
Alkohol: 13%

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com