Hisnande utsikt från toppen av New York

ritz-carlton-penthouse-05

Vissa boenden bara har det där lilla extra. Vissa gånger går det inte att sätta fingret på vad – och ibland är det avsevärt lättare. Från terrassen på detta penthouse på Manhattan har du full koll både på hamnen i New York och Frihetsgudinnan. Följ med på husesyn!

Våningen är belägen på de två översta planen av Ritz-Carlton Battery Park City, och i boendet ingår därför en dygnet runt conciergeservice och room service, fitnessavdelning, spa, städning och parkering. Nedre planet rymmer en marmorfoajé, ett vardagsrum med öppen spis, ett bibliotek, kök, matrum och kontor. En trappa upp hittar vi sovrummen, inklusive en master suite med fönster från golv till tak och ett av fem badrum. Den 30 kvadratmeter stora privata terrassen nås från flera av de olika rummen, men utsikten är lika hänförande från samtliga.

Bäst av allt är att den 399 kvadratmeter stora våningen kom ut på marknaden för bara några veckor sedan. En liten hake är att den är ännu dyrare än den så omtalade “Sveriges dyraste lägenhet”, som såldes strax innan jul. Begärt pris: 124 miljoner kronor.

Läs också: Byredos pampiga New York-bygge

ritz-carlton-penthouse-06

ritz-carlton-penthouse-04

ritz-carlton-penthouse-03

ritz-carlton-penthouse-02

Via: The Most Expensive Homes

Relaterat: Supermodellens guide till favoritplatserna i världens metropoler

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com