Kö hela dagen när Chanelbutiken äntligen öppnade

13219629_10154219512985844_1595026321_n

En lång väntan är äntligen över – i dag öppnade Nordens första riktiga* Chanelbutik, och möttes av ett ordentligt stort intresse.

Precis som så många andra av modehusets omkring 190 butiker är det arkitekten Peter Marino som står för butikens utformning. Den som har besökt andra Chanelbutiker ute i världen kommer säkert uppleva denna som ljusare och “mer skandinavisk”, och de röda inslagen är en hyllning till våra charmiga röda stugor.

De omkring 130 kvadratmeterna innehåller prêt-à-porter, skor, väskor och accessoarer. Även ett urval dofter kommer saluföras framöver. Och under en månad framöver finns chansen att se en mycket exklusiv serie klockor, med rikt detaljhantverk och som du annars får åka till Chanelbutikerna i London eller Paris för att se. Priserna på klockorna från 300 000 kronor.

Butiken släpper bara in mellan tolv och femton personer åt gången, och redan två och en halv timme innan öppning imorse, vid halv åtta, började kunderna att köa. När redaktionen besökte den för en egen genomgång tidigare i eftermiddags var kötiden omkring 40 minuter. Men, kan vi konstatera – det är det absolut värt!


Chanels nya butik ligger på Birger Jarlsgatan 7 i Stockholm

* Chanel drev en mindre butik i samarbete med Birger Christensen i Köpenhamn, som stängde 2011

Läs också: Chanels magiska couture

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com