Milanos mest stilfulla fika!

Pasticceria Marchesi Galleria Vittorio Emanuele_13

Invid Pradas egen butik i det italienska modemeckat öppnar nu vattenhålet för dig som inte sippar på din espresso var som helst.

Konditoriet Pasticceria Marchesis anor sträcker sig tillbaka ända till 1824. När det som har kommit att bli en riktig symbol för Milano nu öppnar sitt tredje i ordningen i staden sker det alldeles vägg i vägg med Pradas herrbutik i Galleria Vittorio Emanuele II. Här ska mode, mat och dryck, konst och kultur mötas i en form av avslappnad “hubb”, menar de inblandade.

På 250 kvadratmeter i den nya lokalen ryms både väggmålningar, körsbärsträ, grönt marmorgolv, stora speglar och vacker mosaik som också anknyter till Marchesis anrika konditori på Via Santa Maria alla Porta. Förutom konditoriet finns plats för reflektion och avkoppling i det eleganta terummet, där det, förutom te, serveras såväl frukost som lunch och en kvällsaperitif.

Galleria Vittorio Emanuele II hittar du på Piazza del Duomo i Milano

 

Pasticceria Marchesi Galleria Vittorio Emanuele_05 Pasticceria Marchesi Galleria Vittorio Emanuele_10  Pasticceria Marchesi Galleria Vittorio Emanuele_14 Pasticceria Marchesi Galleria Vittorio Emanuele_03

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com