Motionsanläggningen som garanterat är snyggare än ditt gym

kotten-tengbom-arkitektkontor-christofer-odmark-04-x

Snacka om succéstudent! Redan under sin praktik lyckades arkitektstudenten Christofer Ödmark övertyga kommunen, byggherren och alla andra om sin idé om ny utformning av den totalförstörda motionscentralen Kotten. Nu kan han kamma hem pris för det bästa bygget av alla under hela 2015.

2013 eldhärjades motionscentralen i naturreservatet Fontin utanför Kungälv. För att ta fram en ny byggnad som var någonting utöver standard anordnades en tävling av kommunen. På arkitektkontoret fanns Christofer Ödmark på praktik sedan ett halvår, och hans idé på utformning var en 600 kvadratmeter stor oval byggnad klädd med två meters trämoduler i det svenskutvecklade, miljövänliga materialet Organowood som bildade en fjällmönstrad fasad. Organiska material användes även invändigt med björkpanel och sedumtak.

Förslaget blev så uppskattat att det vann hela tävlingen!

kotten-tengbom-arkitektkontor-christofer-odmark-02-x

 

 

Och nu står den på plats – byggnaden som har döpts till Kotten, är klassad som Miljöbyggnad Silver och till glädje för alla som vistas i det populära motionsområdet. Egentligen inte oval utan en 50-hörning, men ytter- och innerpanelen ger det ovala intrycket. Och nu alltså en av 17 byggnader som kan vinna pris för Årets Bygge. Vilken kanonstart på arkitektkarriären!

kotten-tengbom-arkitektkontor-christofer-odmark-03-x

kotten-tengbom-arkitektkontor-christofer-odmark-06-x

kotten-tengbom-arkitektkontor-christofer-odmark-0-x

 

Priset delas ut av Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin. Det uppmärksammar “utmärkt kvalitet, samarbeten, ekonomi och form i projekt som färdigställts under det gångna året”. Det vinnande projektet koras den 9 mars.

 

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com