Old fashioned på ett helt nytt sätt – och andra drinkar till nyårskvällen

Bartender Oscar Högberg

Fråga de som kan! Två av landets ledande bartenders delar generöst med sig av sina bästa drinkar till Årets bästa festkväll. Håll till godo – och skål!

Oscar Högberg, barchef på Mister French i Stockholm, menar att han har hittat den ultimata nyårsdrinken:

– Den är väldigt enkel och en lyxig variant på en riktig klassiker, Old Fashioned, toppad med champagne, vilket gör den utmärkt till ett nyårsfirande.

New Year’s Old Fashioned, per drink:
50 ml Maker’s Mark
10 ml sockerlag
1 dash Orange bitter
1 dash Angostura bitter
30 ml champagne

Förbered genom att göra sockerlag. Blanda lika delar socker och vatten och låt det koka upp långsamt i en kastrull, det är klart när sockerkristallerna är helt upplösta. Låt svalna och sedan är det redo. När du blandar drinken häller du upp Maker’s Mark och sockerlag på is i glaset och stänker i lite Orange Bitter samt ett stänk Angostura Bitter. Toppa med champagne och servera utan zest. Voilà!

 

karl-martin-edin-world-class

När årets version av bartendertävlingen World Class gick av stapeln i Köpenhamn kammade Karl Martin Edin från Umeåbaren Open/Closed hem priset som bäst i Sverige. I en pedagogisk video guidar han dig här till sina favoriter på nyårskvällen (använd lösenordet diageo).


Gott nytt år! önskar Plaza.

Arkivet