Oliver Rousteing gör sommarens snyggaste fotbollskollektion

NikeLab_x_OR_3_original

En stor fotbollssommar väntar, både i Frankrike och i Rio de Janeiro, och sportjättarna har kapplöpning som aldrig förr. Frågan är dock om inte en viss Olivier Rousteing får konkurrenterna att lämna walkover.

Han har gjort sig känd för skräddarsydda figurnära siluetter. Men när han presenteras som den andra samarbetspartnern i ordningen för NikeLabs Summer of Sports är det kärleken till fotbollen ända sedan barndomen som står i fokus. NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau collection blandar nämligen sportjättens förmåga för innovation med Oliviers kreativa visioner.

– Mode handlar oftast om catwalken och glamouren men med Nike handlade det om prestation och atleterna, förklarar Rousteing. Vad jag älskar med den här kollektionen är att vi tar fotbollsstilen och gör det till sportstil.

Kollektionen för herr och dam har designats för att bemöta spelares behov utanför spelplanen, men det hade inte varit Rousteings namn på den utan moderna siluetter, lyxiga material och gulddetaljer som symboliserar färgen av en mästare.

– Under varje designavstämning frågade Olivier: “Skulle verkligen en fotbollsspelare bära detta?” Den frågan hjälpte oss att behålla kollektionens starka koppling till sport, säger Jarrett Reynolds, NikeLab Senior Apparel Design Director.

NikeLab_x_OR_5_original NikeLab_x_OR_6_original NikeLab_x_OR_2_original

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau släpps den 2 juni på nike.com/nikelab samt utvalda NikeLab-butiker.

Mer om designarbetet i filmklippet nedan:

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com