De hyllar mormors sista önskan – med ett exklusivt örhänge

Så ska en mormor minnas! Unga accessoarmärket All Blues ger medgrundarens släktings halsband ett nytt liv.

1961 var All Blues-grundaren Jacob Skragges mormor Marianne Seid i Israel, där fotografen Dimitrios Harrisiadis porträtterade landets folk, kultur, arkitektur och natur. På förstasidan av resultatet, verket Efter Exodus, syns Marianne på en livlig gågata i Tel Aviv på väg till marknaden. Hon bär ett nyinköpt halsband, gjort av 37 bärnstenar:

Marianne i vit blus näst längst till vänster

När Marianne Seid avled tidigare i år var hennes sista önskan att varken hennes kropp eller ägodelar skulle hamna bortglömda i en låda, utan spridas för vinden. Och nu har nämnda halsband blivit 37 olika örhängen, handgjorda i All Blues gjuteri utanför Stockholm. Ett av örhängena ges till Mariannes dotter och ett behåller Jacob själv. De övriga 35 kommer att spridas över hela världen, precis som Marianne velat.

Örhänget Marianne släpps på allblues.se på måndag den 29 augusti för 7 000 kronor. Med tanke på att lanseringen redan är omskriven av The New York Times och flera andra internationella medier är det nog klokt för alla hugade spekulanter att ganska per omgående gå in på deras sajt och anmäla plats på intresselistan.