Designerprofilen ger klassiska herrbetjänten nytt liv

Hon tog egna varumärket Hope till finrummet. Nu sätter Ann Ringstrand tänderna i en möbel som gör sovrummet stiligare.

I inspirationen för Hopes höstkollektion Urban Wood har den svenska naturens vackra träd förflyttat sig till en urban och modern miljö.

– För att tydliggöra visionen och stärka kollektionens sammanhang kontaktade vi Svenska Station för ett designsamarbete, säger Ann Ringstrand.

Hantverksduon Fredrik Borghardt Pettersson och Lina Mattiasson varumärke Svenska Station har fem år på nacken. De utgår från traditionella hantverksmetoder med ambitionen att skapa funktionella och inspirerande produkter med en lång livslängd, tillverkade i naturliga råmaterial.

– Jag vill utveckla min design och konceptskapande inom fler områden. Det här är det första steget på en ny resa, säger Ringstrand.

Det nya samarbetet är en sittmöbel som döpts till Coat, har form och funktion som ledord, hämtar inspiration från en klassisk herrbetjänt och hamnar någonstans i gränslandet mellan arkitektur, mode och inredning. Materialet är en bärkraftig och hållbar björkplywood och en innovativ konstruktion gör att delarna kan monteras samman utan skruv i några få moment. Du kan använda sitsen som avställningsyta eller låta den bära olika typer av plagg och accessoarer. En hylla och två mässingskrokar ger ytterligare förvarings- och upphängningsmöjligheter och du kan komplettera din möbel med en ficka tillverkad i naturgarvat läder eller filt.

Välj mellan färgställningarna svart bets eller natur för 4 895 kronor eller en vit, målarstänkt version skapad av Ann Ringstrand (översta bilden) i en begränsad upplaga av tio exemplar för 5 895. Samtliga finns på svenskastation.se.