Experten: Så bär du nya hajpade flugan på kavajslaget

Aleksandar Jovanovic är managementkonsult och en av personerna bakom accessoarmärket Gentlemen’s Ace. För Plaza Uomo förklarar han hur du bär det nuförtiden omåttligt populära kavajsmycket med stil.

 

Varför satsade ni just på kedjor och kavajsmycken?

– Vi kände att kedjan låg helt rätt i tiden. Exponeringen bland toppbloggare, stil- och modeikoner blev allt större samtidigt som antalet aktörer och designer på marknaden var väldigt begränsat. Vi upplevde att om kedjorna ska få den genomslagskraft som de förtjänar så behövs fler aktörer och framförallt fler designer och prisklasser på produkten.

Hur matchar man kedjan bäst?

– Jag tycker att man i princip kan matcha kedjorna hur som helst. Dock gör kedjan sig lite bättre på bredare kavajslag. Kavajer med bröstfickor sydda lite lägre så att större delen av kedjan syns är också att föredra. Sen är det såklart snyggast om man matchar kedjan men övriga metaller så som klocka, skärp och så.

Vilket material är att föredra?

– Min personliga favorit är roséguld. Jag tycker att den är snyggast och mest harmonisk mot de flesta färger på kavajer. Men som jag nämnde tidigare, har man en snygg klocka i silver eller annan liknande färg så ska man helt klart satsa på silver.

Är det en fluga eller är kedjan här för att stanna?

– Jag tror att det är en fluga men jag hoppas att den stannar ett längre tag i alla fall. Användningsområdet är obegränsat i min mening. Kedja fungerar lika bra på finare middagar som på arbetsplatsen där jag själv oftast använder min. Jag tror att det är ett mer hållbart och trevligare alternativ än till exempel flowerpins och andra accessoarer till kavajslagen.

Kavajsmycke från Gentlemen’s Ace

Text: Olof Nithenius

Relaterat: Christofer Kaprelians oklanderliga stil