Happy Socks-profilens nya projekt

Nej, det är faktiskt inte för bra för att vara sant. Nya svenska bolaget Altered väcker intresse världen över för sin innovation – och får god hjälp på vägen av en entreprenör, som vet hur man bryter barriärer.

Tillsammans med Mikael Söderlindh grundade Viktor Tell Happy Socks för åtta år sedan. I fjol var omsättningen imponerande 204 miljoner kronor – och märket ska enligt planen omsätta en miljard vid 2019.

Nu investerar han i svenska startupen Altered. Deras strålsamlare kan du sätta på helt vanliga vattenkranar och alltså minska din vattenförbrukning rejält.

– Du skruvar bara på den istället för den vanliga strålsamlaren så sparar du 98 procent av vattnet i kranen och använder bara det du behöver, säger Mikael Abbhagen, medgrundare (tillsammans med vd:n Johan Nihlén och uppfinnaren Kaj Mickos) och designchef på Altered, till Breakit.

Altered finns redan ute på marknaden, och när de drog igång en crowdfunding-kampanj i dagarna blev intresset enormt: över 700 “backers” har i skrivande stund gått in bidragit med över 350 000 kronor. Målsättningen? 250 000 – på en månad. Med det nya kapitalet vill Altered dels nå nya marknader, såsom USA och inte minst Kalifornien, Sydeuropa och arabvärlden. Och dels satsa på produktutveckling för att anpassa den till nya, ännu fler typer av kranar.

– Det känns väldigt kul att komma in i något som faktiskt kan göra en skillnad i världen. Vattenproblemet i världen är helt galet och när jag fick höra hur mycket Altered kan spara tyckte jag det var imponerande. De har hittat en produkt som är bra för världen och som kan bli till ett riktigt bra bolag, säger Viktor Tell om sitt engagemang.

Altered säljs hos bland annat Mediamarkt för 499 kronor – en investering du alltså kan förväntas räkna hem på bara några månader.

Mer om hur det går till i den här filmen: