Slow fashions hetaste vecka någonsin

Shoppa långsiktigt! Under självaste Fashion Week Stockholm satsar modemärkena som sätter kvaliteten i första rummet på olika pop up-butiker runtom i Stockholm.

 

På Upplandsgatan 36 (bilden ovan) i Vasastan i Stockholm har Dry Costume bjudit in lädermärket Annlouise Landelius och skomärket Reschia till sin vackra kontorslokal för att under hela veckan visa upp och sälja sina kollektioner.

Dry Costume satsar på basplaggen som du måste ha i garderoben i otroligt bra kvalitet. Tänk t-shirt, sweatshirt, skjorta, okonstruerad rock och byxa, där allt är välsytt i vettiga fabriker av rejäla material i milda basfärger. Prisnivån är högre, men naturligtvis även livslängden. Gänget bakom Reschia kan verkligen sina skor. De ska vara feminina, men kan också vara grova och rejäla med ordentlig inner- och yttersula, riktigt bra läder och en distinkt, tilltalande design. Göteborgsbaserade Annlouise Landelius läderprodukter har fått välförtjänt kredd under de senaste åren. Den nya kollektionen har tagits fram tillsammans med butiken Artilleriet, och kombinerar tunnare och tjockare läder i en finstämd kombination, samtidigt som zippern som vanligt blir en spektakulär detalj som hamnar i fokus. Butiken håller öppet dagtid till och med fredag den 2 september.

I måndags visade spännande uppstickaren CMMN SWDN upp sin kollektion av herrkläder på Fashion Week Stockholm för första gången. De senaste åren har de gjort stor succé med sina presentationer under London Fashion Week, och nu vill de visa upp sig även på hemmaplan. Kollektionerna är i ett modernt uttryck, där både det trendigaste trendiga och garderobens viktigaste plagg får plats. Materialen är väl valda och prisnivån är på nivå högre. Till och med söndag visar de upp och säljer höst- och vinterkollektionen för 2016. Den kan du annars bara kan hitta hos Très Bien i Sverige, vid sidan av ett 40-tal av världens bästa återförsäljare runtom i världen, inklusive elva stycken – bara i Tokyo! Adress: Smålandsgatan 20.

Saif Bakir och Emma Hedlund från CMMN SWDN med rock som är så gott som helt handsydd i Sydkorea av 85% kashmir, från kollektionen för vår/sommar 2017. Pris: Omkring 13 000 kronor