Stone Islands vindjacka klarar alla väder i höst

I samtidens modetrender ser vi ju hur streetwear- och sportwear-modet är hetare än någonsin. Nike och Stone Island leder utvecklingen – och resultatet när de jobbar tillsammans blir sannerligen därefter.

 

För andra året i rad samarbetar NikeLab med det italienska sportwearmärket Stone Island för att skapa en ny stil på ett klassiskt plagg – Nikes Wildrunner-jacka. NikeLab x Stone Island Wildrunner blandar Nikes design med Stone Islands innovativa tyger, konstruktion och färgning av plagget.

Nike Wildrunner är ett av Nikes mest ikoniska och varaktiga plagg. Plagget gjorde sin debut på USA:s bästa friidrottare under 1980 års olympiska spel och var med i Nikes allra första klädkollektion 1982. Från början var den konstruerad för att skydda löpare från väder och vind och jackan har under årens lopp antagits av grupper utanför löpning och idrott och synts flitigt inom konst, musik och mode. Den har ända sedan lanseringen varit föremål för materialinnovation och samarbeten – något som partnerskapet med Stone Island tar till en ny nivå.

Jackans utsida är, till skillnad från den traditionella Nike Windrunner som känns igen på sina chevronmönstrade färgblock, enfärgad. Stone Islands speciella process för att färga plaggen resulterar emellertid i en subtil nyansskillnad mellan de två nylontygerna – en blinkning till den klassiska Nike-modellen.

Den ska vara lätt att ta med sig, och har en transformativ design som enkelt kan packas ihop i dess vänstra ficka för att med en löstagbar rem bäras som en väska över axeln. Man kan enkelt styla jackan på många olika sätt – vårt tips: Tillsammans med ett par pressade kostymbyxor i valfri färg, en enkel sweatshirt och ett par vita, grövre sneakers – och där jackan sedan gör jobbet.

Släpps i sex olika färger och på nike.com/nikelab i dag den 8 september för 5 550 kronor

Text: Robin Douglas Westling