Så blir Scandics nya flaggskepp

scandic-haymarket-Fasad

Art deco-älskare, se hit! I Scandic Hotels snabba expansion är Haymarket by Scandic nästa kronjuvel, som ska ge nytt liv åt det anrika PUB-huset. Och inredningen är ett kapitel för sig – inte minst för alla nostalgiker.

I absolut bästa läge på Hötorget i centrala Stockholm tas det bästa från det gamla varuhuset tillvara. Art deco-detaljer restaureras och återskapas och tidstypiska detaljer, såsom mönster i golv och trappräcken, möter moderna materialval i regi av hyllade designbyrån Koncept Stockholm. I såväl de 405 rummen (varav 16 sviter) som i hotellet i stort är filmen och konsten närvarande, inte minst eftersom Greta Garbo började sin yrkeskarriär som expedit på just PUB. Och här finns förutom garden gym även en egen biosalong.

I vad de själva kallar sin mest spännande satsning hittills ska en stor restaurang, en mer exklusiv och ganska manlig bar, ett “hela dagen-café”, en eventvåning samt eventsvit och en bio se till att det är liv och rörelse dygnet runt. “Destination” är ett populärt ord att använda just nu, och så även här:

– Det här tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. Med satsningen på signaturhotell går vi utanför ramarna och skapar hotell med individuell karaktär och unika upplevelser. Haymarket kommer ha en internationell känsla, säger Lars Sandberg, hotelldirektör.

Haymarket by Scandic öppnar i vår.

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com