Soffan du sitter i med värdighet

fjlab_7797-v3

Jesper Ståhls nya möbelserie tar steget tillbaka till soffans ursprung – och sätter förhoppningsvis en ny standard för hur den kan komma att se ut.

Det är åtminstone vad Anders Färdig, vd på uppdragsgivaren Design House Stockholm, hoppas. Han menar att det nu är tid för den till synes raka, höga och okomplicerade soffan och fåtöljen. Och samtidigt att att låga, formlösa soffor som man med glädje slänger sig ner i och med stor möda tar sig ur, inte längre motsvarar vår tids syn på ett bekvämt och stilfullt sittande.

Med fåtöljen och soffan Nest följer Ståhl upp uppskattade lanseringar för Materia, Voice/Abstracta och många fler. Produkterna i nya serien är höga och inbjuder till ett värdigt sittande med en rygg som omsluter hela familjen och där frånvaron av kuddar gör att soffans profil och sömmar hamnar i fokus.

– Jag ville göra en soffa med inbjudande hörn som man kryper upp i, säger Jesper Ståhl. Men det var viktigt att den skulle se bra ut från alla håll och det är därför som den lutar och är rundad nedtill.

Nest kommer med en rejäl furustomme och en höjd över golvet som gör att du faktiskt kommer under den med en dammsugare. Och tyget håller! Närmare bestämt över 100 000 Martindale – måttet på tygs hållbarhet vid nötning, där den rekommenderade siffran för möbler i offentlig miljö är 50 000. Välj mellan färgerna sand, grå, mörkgrå, rosa och turkos.

Nest_easychair_pink_315 Nest_sofa_blue_front
Fåtölj, 8 950 kronor. Soffa, 19 700 kronor

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com