Superdesignern släpper sommarens smartaste sportkollektion

nikelab-x-kim-jones-packable-sport-style-collection-01

För ett aktivt liv i ständig rörelse. En av världens ledande modeskapare tar fakta på att han spenderar nästan lika mycket tid i luften som han gör på jorden i sin nya lansering.

Sommaren 2016 är som bekant full av sportevenemang och det är inte världens ledande sportvarumärken sena att haka på. Inte minst Nike som i sitt NikeLabs “Summer of sport” har släppt samarbeten med Riccardo Tisci, Olivier Rousteing och Roger Federer inför fotbolls-EM och kommande OS.

Härnäst kommer NikeLab x Kim Jones i samarbete med den brittiske Louis Vuitton-designern. För att dra hans nämnda resande i korthet han nyligen varit i den grekiska övärlden, Shima i Japan och i New York. Nästa stopp blir indonesiska ön Komodo (för att spana in de kända komodovaranerna) innan han reser vidare till Kina.

Hemma i East London har han ett eget modearkiv med bland annat över 500 par sneakers. Hans egen designvision handlar just om streetwear möter sportswear och alla resor, tillsammans med den som OS-idrottarna har framför sig till Rio, blir nu visualiserade i den nya Packable Sport Style-kollektionen för Nike. Återkommande beskrivande ord i den, förutom att plaggen och skorna passar perfekt att packa ner för löpturen till jobbet eller semesterresan, är vattenavstötande, komfort, minimala eller inga sömmar alls och lättvikt. Skon är en uppdaterad variant av Nike Air Zoom LWP från 1995.

 

Kollektionen släpps den 23 juli

 

nikelab-x-kim-jones-packable-sport-style-collection-03

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

nikelab-x-kim-jones-packable-sport-style-collection-04HyperFocal: 0

nikelab-x-kim-jones-packable-sport-style-collection-02

KimJonesxNikeLab_LWP

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com