Supermodellen ska ta ikoniska skon tillbaka till rampljuset

kate-moss-adidas-gazelle-dough-abraham-bessnyc4-remix
När adidas återintroducerar en av sina mest klassiska modeller – vem kan vara mer passande för uppdraget att fronta den än Kate Moss?

Gazelle tillhör en av adidas populärkulturellt betraktat viktigaste modeller ända sedan lanseringen på 60-talet. När 90-talet nu åter är på allas läppar är naturligtvis en nylansering av just 90-talsdoftande Gazelle ordentligt vältajmat. Kate Moss är som bekant lika tidlös som skomodellen, och blev enligt adidas ett självklart val för ett samarbete.

– Gazelle var den skon som vi alla bar under 90-talet. Den har en tidlös look som helt enkelt aldrig går ur tiden. Jag var och kommer alltid att vara en adidas-tjej, säger hon själv.

Konstnären Dough Abraham, som följs av omkring 150 000 på Instagram, har gjort sin egen tolkning av följande välkända bild från -93 där hon bär just ett par Gazelle:

kate-moss-adidas-gazelle-dough-abraham-bessnyc4-original

Resultatet är bilden överst i artikeln

Den modell som lanseras nu i juni som en försmak av höst/vinter -16 är i sin tur en nyutgåva av den Gazelle-version som släpptes under tidigt 90-tal. För att få till samma känsla som den är ovandelen i vintage-mocka, gummisulan i off-white och sedan naturligtvis de tre klassiska strecken i läder längs sidan. Nyutgåvan kommer också i den största variationen av säsongsfärger någonsin.

999 kronor hos adidas.se samt hos utvalda återförsäljare.

 

facebook-profile-picture

Johan Magnusson är Plaza Magazines webbredaktör och är inne på elfte året med sin blogg om herrmode. Instagram: johansmodeblogg Kontakt: johan@plazamagazine.com